17 Mart 2008 Pazartesi

Saat=Alışverişsaati

Kudret Çurey: İsim
1978: Doğum Tarihi
1996: YTÜ. Makine Mühendisliğine girişi
2002: Amerika Tatili
2006: Üniversite Mezunu
2008: Alışveriş Saati gerçeği

İşte kısaca aysbergin görünen yüzü…

2002 yılında ağabeyinin yanına tatil için Amerika’ya giden Çurey, burada özellikle bilet satın alma işlemlerinin tümünün internetten yapıldığını ve bunun kendi geleceği için büyük bir fırsat yaratabileceğinin farkına vardı. Bu süreçte e-bay gerçeğiyle tanışan Çurey, bu kısa tatili, tatil olmaktan çıkarıp bir iş seyahatine dönüştürdü. E-bay ve internetten satış yapan diğer firmaların yetkilileriyle görüşebilmek için farklı eyaletlerde bu firma yetkilileri ile randevular ayarladı, onlarla fikir alışverişlerinde bulundu.

Bu görüşmelerden elde ettiği tecrübeleri Türkiye’de hayata geçirmeye karar veren Çurey, detaylı bir piyasa araştırmasından sonra, internette saat sektörünün boşta olduğunu, kimse tarafından bu konuya el atılmadığını öğrendi. Zaten o sırada Türkiye’de internet üzerinden satış yapan firmaların sayısı bir elin parmakları kadardı. Alışveriş saati fikrini hayata geçirmeden önce birkaç siteye saat satışı yaparak, bu sektöre bakış açısı hakkında genel bir fikir sahibi olurken, kendi planına alt yapıyı hazırladı.

2004 yılında alışveriş saatini hayata geçiren Çurey, saatin bir lüks olduğunun farkındaydı. Bu yüzden siteyi bir alışveriş ortamından çok görsel bir öğe olarak hazırladı. Öncelikli amacı insanların sitede gezmesi ve siteyi tanımasıydı. Daha sonra yaptığı incelemeler sonucunda Türkiye’de internet üzerinden satışın önündeki en büyük engelin güven unsurunun oluşamaması olduğunu fark eden Çurey, siteye girenlerin ulaşabileceği ve istedikleri soruların cevabını bulabilecekleri bir mobil iletişim servisi kurarak, insanların telefon yoluyla alışveriş saatine ulaşmasını sağladı.

Kurulduğu ilk günlerde günde bir saat bile satmakta zorlanan sitenin şu anda 150.000 üyesi bulunmakta. Günde ortalama 130-140 saat satılan sitenin başarısını; güven ve pazardaki ilk ve doğru ilk olmaya bağlayan Çurey, insanların saat alırken dokunmak ve görmek isteklerini başka mağazalar yoluyla değil, alışveriş saati vasıtasıyla gerçekleştirebilmeleri için Sirkeci’de bir mağaza açmaya karar verdi ve bunu da gerçekleştirdi.

Girişimcilerin önünde önce fiziki kurum sonra internet ya da önce internet sonra fiziki kurumda faaliyet göstermek olduğunu belirten Çurey, ikinci seçeneğin işlerliğinin daha verimli ve kolay olduğunu belirtiyor. Şu anda saat konusunda dünyada en çok tıklanan ikinci site olan alışveriş saatini, dolaylı yollardan Kore’den, Avustralya’ya, Amerika’dan, Güney Afrika’ya kadar hemen her yerden insanlar ziyaret ediyor. Önümüzdeki yıllarda yurtdışına açılmayı hedefleyen Çurey’e baş koyduğu ve şu ana kadar başarıyla ilerlediği bu yolda başarılarının devamını diliyorum.

1 yorum:

SAATMATIK dedi ki...

Merhaba,

Bende www.saatmatik.com isimli bir site açtım. Alısverisaati nin izinden yürümeye çalışıyoruz ...