26 Şubat 2008 Salı

Embrio'la internete yeni bir bakış...

E-Ticaret dersimiz kapsamında, teoriyle pratiği buluşturmak amacıyla dönem boyunca bizlerle birlikte olacak firmalardan ilki embrio’ydu. Embrio’nun sahibi Hamit Kekeç’in katılımıyla interaktif olarak gerçekleştirdiğimiz sunumda internet şirketleri hakkında çok önemli bilgilere ulaştık ve farklı durumları tartıştık.

Elde ettiğimiz en önemli sonuç internet dünyasında bir numara olmanın önemiydi. İnternette iş yapmaya başlayacak şirketin hedefinin asla 2.lik ya da 3.lük olmaması gerektiği, hedefin liderlik olması ilk unsurdu. Çünkü hemen her konuda sadece liderlerin ismini hatırlayabildik. Arama motorunda google, izinli pazarlamada süperteklif, yemek siparişinde yemek sepeti, videoda youtube dışında çok az sitenin ismini hatırladık. Bu da liderlerin makası ne kadar açtığının pratikte olan göstergesiydi. Önde olmanın gerekleri olarak; doğru işi, doğru insanla, doğru stratejiyle ve doğru hızla yapmamız gerektiğini tartıştık. Bu firmaların fark yaratması üstün konuma gelmelerinin çok önemli diğer bir özelliğiydi. Pazara girecek firmanın fark yaratması, taklitle işe girmemesi gerektiğini konuştuk. Paramız varsa ve pazara gireceksek en etkili yolun lideri satın alma olduğunu gördük ve örneklerle inceledik.

Genel anlamda incelediğimizde internette iş yapılacak en temiz işler olarak; interaktivitesi bol, merak uyandıran, fark yaratan, sürtünmesi az, güvenilir ve hedef kitlesi belli şirket yaratmak olduğu sonucuna vardık. Yahoo’nun son yıllarda düşüşünü her işi yapmaya çalışmak ve fark yaratamamak olduğunu gördük. İnternet anlamında bize yeni bir ufuk açan ve değerli bilgilerini bizlerle paylaşan Hamit Bey’e çok teşekkür ederiz.

1 yorum:

Jupiter dedi ki...

Bu genel halk için bir duyuru, ilgileniyoruz
Böbrekleri satın almak ve farklı böbrek bağışçılarıyla birlikte çalışabilmek
Hastalarımız, böbrek satmakla ilgileniyorsanız, lütfen bizimle iletişime geçin.
hastamıza böbrek bağışında bulunup bulunmadığınızı onaylayabiliriz ve
her bağışçıyı büyük ödüller bekliyor.
E-postamızda bize ulaşın: jupitermedicalcentreinc@gmail.com
veya whatsapp konusunda bizimle iletişime geçin:
+ 1 (515) 293-5520