19 Nisan 2008 Cumartesi

O bir yönetmen, o bir yazar, o bir muhabir, o bir yeni projeler üretme makinası, O BİR İKİ ÜÇ..... ERSAAAAN ÖZER


İTİRAF.COM


Saklımız gizlimiz kalmasın. Çünkü artık duygularımızı, sıkıntılarımızı ya da sırlarımızı anlatabilmenin çok kolay bir yolu var. Nasıl mı dediniz? Tabiî ki İtiraf.com’ la… Madem artık sırlarımızı itiraf edebileceğimiz bir site var o zaman itiraf.com ‘un nasıl ortaya çıktığını da itiraf etmenin tam zamanı.


Tarih: 20 Ekim 1999. Sabaha karşı 04.00 sularında uykuyla uyanıklık arasında bulunan bir fikir bu. Ama öncesi de var tabii. O dönemde medyada çalışan Ersan Özer'in aklında, içeriğini ziyaretçilerin oluşturacağı, interaktif, her gün güncellenmeye müsait ve popüler olmaya aday bir web sitesi yapma düşüncesi hep varmış.20 Ekim gecesi mi dersiniz, 21 Ekim sabahı mı dersiniz, işte zaman temelleri atılıvermiş itiraf.com'un. Ve sonrasında adım adım gerçekleşen süper bir proje. Hemen yataktan fırlayıp internete bağlanan ve domain boş mu diye bakan Ersan Özer, satın aldıktan sonra çalışmaya başlamış ve sabah 06.00’da dizaynını yapmış sitenin, bu arada hosting için de başvuran Ersan Özer transfer olayı da geldikten sonra yaptıklarını upload etmiş ve site böylelikle online olmuş. Pekiiii, bir insanın günde 16-18 saatini internet başında geçirmesi mümkün mü? Eğer Ersan Özer'den bahsediyorsak evet bu mümkün. Çünkü tabiî ki böyle bir proje uyayarak değil üreterek çıkar değil mi?


Başkalarının itiraflarını okuyun, insanı keşfedin!



1999 Ekim ayından bu yana yayında olan itiraf.com’a, günlük 800 ile 1000 adet itiraf geliyor, ancak bunlardan 60 tanesi yayınlanıyor. Türkiye genelinde internet kullanıcıları arasında kadınların % 17, itiraf.com'daki kadın ziyaretçi oranının ise %43 olduğunu ve . ziyaretçilerinin %41’inin üniversite mezunlarından oluştuğunu anlatıyor Ersan Özer. Sitenin günlük unique (tek) ziyaretçisi ise ortalama 20 bin. Bu rakam haftasonları (yine ortalama) 15 bin’e düşüyor, Pazartesi ve Cuma ise 22-23 bin oluyor. İtiraf.com üç sayfa üzerine kurulu. 1 - Ana sayfadaki 20 itiraf. 2 - Bi de Bunlar Var’daki 20 itiraf. 3 - PlatoniKİM’deki 20 itiraf. 20 bin kişi her gün bu üç sayfayı okumak için itiraf.com’u ziyaret ediyor. Tabii bunları yapan itirafçılarla yazışıyorlar, itiraflarına yapılan özel yorumları okuyorlar vs. Ama sitenin temeli bu üç sayfa üzerine kurulu. Ayrıca,az önce bahsettiğimiz bu üç sayfa her gün 24.00’da güncelleniyor. Eski sayfalar da arşivleniyor tabii. Bu arada, Web dizayn, IT, reklam pazarlama ve ofis hizmetlerini ise EBİ’den alıyor.İtiraf.com'da yapılan sonrasında ziyaretçilerin Türk internet kullanıcısı profilinden farklılık göstermediği görülmüş 5389 kişinin katıldığı bir anket sonrasında elde edilen ziyaretçi verileri ise şöyle olmuş:

- %30’u 20 yaşın altında,

- %53’ü 20-30 yaş,

- %17’si ise 30-60 yaş


1969 İstanbul doğumlu olan Ersan Özer evli ve bir de çocuk babası. Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi’nden 1993 yılında mezun olduktan sonra, 1999 yılına kadar basında çalışmış. Medya macerasına Süper Baba’da asistan olarak başlamış. Daha sonra yazılı basında muhabirlik (Aktüel, GazetePazar), TV programlarında yazarlık (ŞOK, TV Çocuğu), TV programlarında yönetmenlik (Beyaz Show, Laf Lafı Açıyor) ve TV haberciliği (NTV Haber Merkezi) yapmış. 10 parmağında 10 marifet olan İtirafçımızın Parantez Yayınları’ndan çıkan bir de Şehir Efsaneleri adında bir kitabı da var. Gel zaman git zaman İtiraf.com macerasından sonra İtirafçımız, yeniden kendini televizyon dünyasında bulmuş.Araya reklamcılık ve birkaç yapımdan sonra yine nete geri dönüşü bulunduğunuz şehre özel ilk arkadaşlık sitesi fikri olan istanbul.net, ankara.net ve izmir.net ile yapmış. Rakipleri denemez ama yinede lafın gelişi olarak söyleyelim siberalem ve artık adını duyunca tüyleri ürperten bir başka arkadaşlık sitesi olan yonja.com karşısında oldukça başarılı bizim muhabir, yazar, yönetmen, baba … Ersan Özer.



Ersan Özer'in bu süper üçü bir aradasının amacı ne acaba?
(İstanbul.net, Ankara.net ve İzmir.net)



Bu siteler bayanlara ücretsizken, baylar üye olmak için belli bir miktar para ödemek zorundalar.(işte pozitif, işte ayrımcılık :))))) Sitede ki bayan sayısı yaklaşık 34.000 ile 40.000 arasında. 2 senede 250.000 kişiden para kazanmışlar bu arada yönetim bayanların elinde eğer amacından sapanlar olursa güvenlikten sorumlu 2 bayan bu amacından sapanları yakalamakla görevli.


Üye sayılarına gelince;
istanbul.net:1,361,589


izmir.net: 773,884


ankara.net: 412,271


Sitede;
-İlçeye ve semte göre arkadaş da arayabilme olanağı mevcut.


-Profilinizi gezenleri takip edebilirsiniz.


-Sizi favori listesine ekleyenleri görebilirsiniz.


Ancak bir takım prosedürler de yok değil. Örneğin, herhangi bir üyeye mesaj atmak istiyoruz, o zaman her 3 site de geçerli olan gold üye olma şartı var.Yani parayı veren düdüğü çalar mantığıyla istediğiniz her şeyi yapabileceksiniz, tüm opsiyonları kullanabileceksiniz.
Bu arada, girişimci ruha sahip olmanın da bir bedeli var dimi yani. Aklınıza yahu bu Ersan Özer’de çok şanslıymış demeyin çünkü bizzat şahsen kendisi, istanbul.net alan adı için 35.000$, izmir.net için 1000$ ve ankara.net içinde tam 25.000$ vermiş.Gelelim alan adının ilginç ve akılda kolayca kalabilmesiyle başarı faktörleri arasında gösterilen, uzmantv'ye.




İzlediklerimiz akılda kalır!!! Uzman.TV



İstanbul.net’in kazancını olumsuz etkileyen ve de devamlı yatırım yapılan bir site. Soru cevap şeklinde bilgi verici siteler yurt dışında yaygın fakat Türkiye’de maalesef değil işte sitenin amacı da burada saklı.
UzmanTV'de, 20 kişilik bir ekip uzmanları buluyor. Daha sonra 2 çekim ekibi ve 1 yönetmen, uzmana gidiyor ve editörün önceden hazırladığı sorulanarı yöneltiyor.Günde 2 ekip görev yapıyor, yaklaşık 6 uzmanla 12 çekim yapılıyor.4 ekip de montajda görevli.
Her şey tamamlanınca anda UzmanTV "olmuş" denilicek. Yani bütün ansiklopedik bilgilere ulaşabildiğimiz bir wikipedia olduğu takdirde… Bu oluştuktan sonra sitede eğitimler yer alacak ve bu eğitimler DVD fiyatına satılacak. Uzmantv ve niceleri için; Kolay Gelsin...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Valla takdire şayan. Ben okta burdan tebrik ediyorum. deregezen.com saygılarımızı sunarız.